Bezlepkové pařížské rohlíčky s čokoládovým krémem
12. 9. 2025
Tyto křehké a chutné pařížské rohlíčky jsou úplně bez lepku, takže si na nich pochutnají i celiaci. Kombinace ořechové těsta, hutného čokoládového krému a luxusní polevy dostane úplně každého!
Co budete potřebovat
- 4 vaječné bílky
- špetka soli
- 300 g krystalového cukru
- 300 g pomletých vlašských ořechů
Na čokoládový krém:
- 300 g másla
- 300 ml mléka
- 40 g vanilkového pudinky
- 50 g kakaa
- 1 balíček vanilínového cukru
- 4 žloutky
- 1 vrchovatá lžíce tekutého medu (případně i více)
- 50 g hořké čokolády
Na polevu:
- 200 g hořké čokolády
- 3 lžíce kokosového oleje
Postup
- Ve větší nerezové misce vyšlehejte bílky se špetkou soli do tuha.
- Postupně zašlehejte krystalový cukr.
- Misku vložte do většího hrnce s vroucí vodou (výška vody cca 10 cm).
- Nad párou došlehejte bílky s cukrem do lesklé pěny, cca 10 minut.
- Odstavte z ohně.
- K bílkům opatrně vařečkou přimíchejte pomleté vlašské ořechy.
- Směs nechte vychladnout.
- Do cukrářského sáčku s hrubší špičkou naberte ořechové těsto.
- Větší plech vyložte pečícím papírem.
- Tvarujte užší rohlíky stejné tvaru.
- Na jeden plech se jich bude vejít cca 25 kousků.
- Rohlíčky vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia.
- Pečte pouhých 5 minut.
- Potom troubu vypněte a pootevřete ji na 10 cm.
- Rohlíčky nechte v pootevřené troubě dalších 10 minut.
- Po deseti minutách vyndejte z trouby a opakujte postup s dalším plechem.
- Nyní si připravte čokoládový krém.
- Zahřejte mléko v hrnci.
- Do jiné nádoby přidejte žloutky, tekutý med (dle chuti), prosáté kakao, vanilkový pudink a vanilínový cukr.
- Směs zalijte horkým mlékem a důkladně promíchejte.
- Mléčnou směs nalijte zpět do hrnce, přidejte hořkou čokoládu a uvařte hustý pudink.
- Po uvaření ho přendejte do misky a přikryjte fólií tak, aby se dotýkala pudinku.
- Nechte vychladnout.
- Vyšlehejte změklé máslo.
- Vychladlý čokoládový krém také prošlehejte a postupně jej zašlehejte k vyšlehanému máslu.
- Krém přendejte do cukrářského sáčku s užší špičkou a nanášejte ho na vychladlé rohlíčky.
- Rohlíčky s krémem odložte do chladu, aby krém pořádně ztuhl.
- Nyní si připravte čokoládovou polevou.
- Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu s kokosovým olejem.
- Nechte vychladnout.
- Do vlažné čokoládové polevy opatrně namáčejte rohlíčky s krémem.
- Rohlíčky s polevou dejte na plech vyložený pečícím papírem a uložte do chladu, aby pořádně ztuhly.
- Užijte si to!

Marně letos přemýšlíte, čím obdarovat své zaměstnance? Už nemusíte! Máme pro vás ty nejlepší tipy na firemní dárky k Vánocům.
Podobné články
Poznejte vánoční pivní speciály. Jak chutná kouzlo Vánoc v půllitru?
Víte, co je to vánoční pivo? Jaký je jeho původ a jak se připravuje? Odpovědi nejen na tyto otázky hledejte v našem článku!
Jaké budou letos adventní trhy v Granadě? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Granadě? Těšit se můžete na místní speciality, bohatý program a ukázky řemesel. Pobaví se dospělí i děti.
Jaké budou letos adventní trhy v Bilbau? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Bilbau? Těšit se můžete na místní speciality a živou hudbu. Navštívit můžete také veletrh řemesel Gabonart.