Bezlepkové vánoční cukroví z kokosové mouky
12. 9. 2025
Lahodnou chuť tohoto cukroví zajišťuje spojení kokosu, vanilky a čokolády. Uvidíte, že tyto rohlíčky zachutnají každému.
Ingredience:
- 3/4 šálku kokosové mouky
- 1/3 šálku nerozpuštěného kokosového oleje
- 1/4 šálku třtinového cukru
- 1/4 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 1 vejce
Na polevu
- 1/3 šálku hořké čokolády
- 1 PL drcených dýňových semínek
- 1 čajová lžička sušeného kokosu
Postup:
- Všechny ingredience dejte do mísy a míchejte, dokud se nevytvoří drobenka.
- Pokud je směs velmi drobivá, můžete přidat malé množství kokosového oleje.
- Směs vytvarujte do tvaru koule a zabalte do potravinové fólie.
- Dejte na 15 minut do chladničky, aby těsto ztuhlo.
- Poté bude těsto pevné, ale stále se bude drobit, když ho vezmete do rukou. To je v pořádku.
- Vezměte jednu polévkovou lžíci těsta a vytvarujte kuličku, kterou poté přeměňte na váleček a vytvořte tvar rohlíčku.
- Postup opakujte se zbývajícím těstem.
- Pokud chcete, posypte před pečením rohlíčky kokosovou moukou.
- Vánoční cukroví z kokosové mouky vložte na plech s pečicím papírem.
- Pečte v troubě předehřáté na 180°C po dobu 6 až 8 minut, dokud nebudou po stranách světle zlatavě hnědé.
- Nechte vychladnout a poté cukroví ozdobte rozpuštěnou čokoládou, kokosem a dýňovými semínky.

Mandle k vánočnímu pečení neodmyslitelně patří. Inspirujte se našimi dalšími recepty na cukroví z mandlové mouky.
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup