Bílé včelí úlky

12. 9. 2025

Budete potřebovat:

  • 180 g cukru moučka
  • 400 g strouhaného kokosu
  • 140 g plnotučné sušené mléko
  • 50 ml polotučného mléka
  • 1 plechovka kondenzovaného mléka
  • piškoty

Krém:

  • máslo 
  • cukr moučka 
  • rozpustnou kávu 

Postup přípravy:

  • Smíchejte cukr s nastrouhaným kokosem a sušeným mlékem.
  • Přidejte mléko i mléko kondenzované a začněte vypracovávat těsto – nejlépe ručně.
  • Těsto vložte nejméně na 30 minut do ledničky a nechte ztuhnout.
  • Připravte si krém – utřete stejné množství másla s cukrem a podle konzistence přidejte uvařenou rozpustnou kávu.
  • Jakmile máte všechno připraveno, tvořte z těsta kuličky, které vložte do formiček.
  • Vytvořte uprostřed důlek a ten naplňte připravenou náplní.
  • Úlek uzavřete piškotem a opatrně ho z formičky sundejte.
  • Skladujte v lednici.
bílé včelí úlky
Zdroj foto: pinterest.com

Autor článku Michaela Romanová

Mým koníčkem je samozřejmě psaní, nicméně většinu mého času mi zaberou mí dva synové - rošťáci. Rádi spolu jezdíme na výlety nejenom po okolí. Bydlím v miniaturní vesničce na úpatí Hostýnských vrchů, kde jsem se ráda usadila po rušném životě v Londýně. Večer si ráda sednu s kamarády na dobré pivko nebo třeba s kytarou k ohni a k dobrému jídlu.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.7 / 5 (45 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *