Bombardino aneb italská variace vaječňáku
12. 9. 2025
Pokud se rozhodnete vyrobit si váš vlastní vaječný likér, můžete ho pak následně využít při přípravě bombardina, oblíbeného nápoje lyžařů v Dolomitech.
Ingredience:
- 250 ml vaječného likéru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 80 ml brandy
- 20 g cukru
- kakaový prášek na ozdobu
Postup:
- Smetanu nalijte do mísy a za postupného přidávání cukru ji vyšlehejte dotuha elektrickým šlehačem.
- Vaječný likér nalijte do hrnce a začněte zahřívat na mírném ohni po dobu přibližně 5 minut.
- Přidejte brandy, odstavte z ohně, ale pokračujte v míchání.
- Směs nalijte do sklenic a následně pomocí zdobítka naneste šlehačku.
- Šlehačku posypejte kakaovým práškem.
Velmi oblíbená je rovněž varianta bombardina s espressem.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě