E-shop vánoční osvětlení

Burizonové řezy v čokoládě

12. 9. 2025

Hledáte rychlý a jednoduchý recept? Pak vyzkoušejte naše burizonové řezy!

Ingredience

  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
  • 1 balení burizonů
  • 125 g másla
  • 170 g krystalového cukru
  • 1 čokoláda na vaření
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • máslo podle potřeby

Postup

  1. Plechovku s kondenzovaným mlékem dejte do hrnce s vodou a vařte dvě hodiny. Poté nechejte vychladnout.
  2. Cukr na pánvi zahřejte a nechte jej rozpustit. Získáte tak karamel. Přidejte máslo, zkaramelizované kondenzované mléko a promíchejte.
  3. Vzniklou směs rozdělujte do papírových košíčků.
  4. Z čokolády na vaření, moučkového cukru a másla připravte polevu, kterou polijte směs.
  5. Vaše karamelové cukroví s burizony je připraveno k podávání!

Burizonový salám krájený na kostičky, servírovaný na bílém talíři.
zdroj: blueberrygingerplanet.weebly.com

Inspirujte se také dalšími recepty na nepečené vánoční cukroví.

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.5 / 5 (32 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *