Čokoládové crinkles
12. 9. 2025
Dokonale čokoládové popraskané sušenky s kakaem a čokopecičkami mají úžasnou texturu, delikátní chuť a krásně vypadají. Budou se skvěle vyjímat na vaší sváteční tabuli!
Co budete potřebovat
- 1 a ¼ šálku plus 2 lžíce hladké mouky
- ⅔ šálku kakaa, prosátého
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- ½ lžičky jedlé sody
- ½ lžičky soli
- ½ šálku másla, rozpuštěného a chlazeného alespoň 20 minut
- 1 šálek cukru
- 2 velká vejce, pokojové teploty
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 šálek čokopeciček
Na obalení:
- ¼ šálku cukru
- 1 šálek moučkového cukru
Postup
- V mikrovlnné trouby rozpusťte máslo a nechte ho 20 minut vychladnout na lince.
- Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia a vyložte dva plechy pečicím papírem.
- Dejte stranou.
- Ve středně velké míse prošlehejte mouku, kakao, kukuřičný škrob, jedlou sodu a sůl.
- Dejte stranou.
- Ve velké míse šlehejte rozpuštěné a vychladlé máslo spolu s cukrem, vejci a vanilkovým extraktem, dokud se vše zcela nespojí.
- Přidejte moučnou směs a pomocí silikonové stěrky ji jemně vmíchejte do mokrých surovin.
- Poté vmíchejte čokopecičky.
- Cukr a moučkový cukr dejte do dvou samostatných malých misek.
- Naberte vždy 1,5 lžíce těsta a tvořte kuličky.
- Každou kuličku lehce obalte v cukru a poté bohatě v moučkovém cukru.
- Položte na připravené plechy.
- Pečte 9–11 minut, nebo dokud se sušenky nenafouknou a nepopraskají.
- Sušenky nechte 10 minut chladnout na plechu, poté je přendejte na mřížku a nechte zcela vychladnout.
- Nesnězené sušenky uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě na pultu po dobu až 7 dnů.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě