Čokoládové košíčky s Margot
12. 9. 2025
Tento recept na košíčky z tyčinky Margot potřebuje pouze 7 ingrediencí. Chuť je tak krémová a lahodná, že si nikdo neuvědomí, že tato dobrota je bezlepková a veganská.
Co budeme potřebovat
- 140 g celých mandlí
- 90 g mandlové mouky
- 2 lžíce čistého javorového sirupu
- 40 g kokosového oleje (rozpuštěného)
Na náplň a polevu
- 240 g hořkosladké čokolády (nahrubo nasekané)
- 100 g tyčinky Margot (nastrouhané)
- 1 lžíce javorového sirupu
- 400 ml kokosového mléka
- hrst neslazeného kokosu, mandle, špetka mořské soli
Postup
- Předehřejte troubu na 150 °C.
- V mixéru smíchejte mandle a mandlovou mouku, dokud nejsou mandle nasekané nahrubo.
- Přidejte javorový sirup a rozpuštěný kokosový olej.
- Mixujte, dokud se směs nespojí.
- Těsto vmačkejte do formiček na košíčky.
- Pečte 10–12 minut do světle zlatavé barvy.
- Při připravování náplně nechte mírně vychladnout.
- Do střední mísy přidejte nasekanou čokoládu a nastrouhanou tyčinku.
- Navrch přidejte javorový sirup.
- V malém hrnci na střední teplotu přiveďte k varu kokosové mléko.
- Jakmile se vaří, přidejte čokoládovou směs.
- Míchejte, dokud se úplně nespojí a nebude hladká.
- Nalijte náplň do korpusů na košíčky.
- Navrch dejte strouhaný kokos, plátky mandlí a mořskou sůl.
- Volně zakryjte a dejte do lednice na 3-4 hodiny.
- Po úplném ztuhnutí podávejte.
K Vánocům kokos neodmyslitelně patří, stejně jako sváteční výzdoba! Ty nejkrásnější vánoční vesničky najdete u nás v recenzi! Vylaďte si váš domov do posledního detailu.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě