E-shop vánoční osvětlení

Naše recepty na kuličky s čokoládou neodmyslitelně patří k vánočním svátkům. Připravte si je s námi

25. 7. 2024

Recept na čokoládové kuličky nesmí chybět v žádném vánočním repertoáru.

Vychutnejte si je na několik způsobů a připravte si ty nejlepší, které u nás najdete.

A jaký druh čokolády k čemu použít?

To se dozvíte na konci článku.



Jaké máme druhy čokolády a jak je použít při pečení?

Mléčná čokoláda obsahuje mléko a má jemnou, sladkou chuť. Je ideální pro pečení sušenek, dortů, muffinů a na přípravu náplní do dortů.

Hořká čokoláda obsahuje vyšší podíl kakaa a méně cukru než mléčná čokoláda. Má intenzivní a bohatou chuť s lehce hořkými tóny. Hodí se pro pečení tmavých sušenek, čokoládových dortů a moučníků. Hořkou čokoládu lze také použít na výrobu ganache a polev.

Bílá čokoláda se vyrábí ze směsi kakaového másla, cukru a mléka, ale neobsahuje samotné kakao. Má sladkou, máslovou chuť. Bílou čokoládu lze použít při pečení dezertů, jako jsou blondies, bílé čokoládové brownies a náplně do dortů. Je také populární při výrobě krémů, zmrzliny a dipů.

Autor článku Nikola Nováčková

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.7 / 5 (44 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *