Čokoládové vykrajované cukroví

12. 9. 2025

Dopřejte si mimořádnou chuť čokolády a upečte si lahodné cukroví, při jehož vykrajování si užijete spoustu legrace!

Ingredience

Těsto:

  • 30 dkg hladké mouky
  • ¼ čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 12 dkg moučkového cukru
  • 15 dkg másla
  • 3 žloutky
  • 15 dkg nahrubo nasekané čokolády (hořká, na vaření nebo mléčná)
  • ¼   lžičky skořice
  • Špetka citronové kůry (čerstvá nebo sušená)

Na dohotovení:

  • marmeláda
  • čokoládová poleva na vánoční cukroví
  • zdobení podle fantazie

Postup

  • Mouku, kypřící prášek a moučkový cukr prosejte do mísy, přidejte ostatní suroviny a vypracujte hladké těsto, které dejte na 1–2 hodiny odpočinout do ledničky.
  • Následně těsto vyválejte na plát o síle 0,5 cm a vykrojte z něj různé tvary. Vykrajujte tak, aby vám vyšel sudý počet, a to kvůli slepování.
  • Přendejte cukroví na plech, vyložený pečícím papírem a pečte v troubě, vyhřáté na 170 °C. Pečte, dokud cukroví nezačne růžovět.
  • Upečené cukroví nechte vychladnout a jednotlivé kousky k sobě slepujte pomocí marmelády.
  • Nakonec vše polijte polevou z čokolády na vánoční cukroví a dále ozdobte dle vlastní fantazie. Můžete zvolit čokoládové lupínky, cukrářské sypání, nasekané oříšky apod.

Čokoládové vykrajované cukroví ve tvaru srdce, zdobené posypkou a slepené krémem.
zdroj: theloopywhisk.com

Zdobení vánočního cukroví čokoládou je krásné. Můžete se ale inspirovat také dalšími polevami na vánoční cukroví.

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.3 / 5 (104 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *