Cukrová poleva na perníčky
12. 9. 2025
Konzistence cukrové polevy na perníčky je velmi jemná, proto se hodí na drobné zdobení, jako je lemování cukroví nebo malování tváří či detailů na perníkových chaloupkách.
Ingredience
- 2 šálky moučkového cukru
- 4–5 lžiček vody
- 4 lžičky kukuřičného sirupu
- 1 lžička citronové šťávy
Postup
- V míse smíchejte cukr s vodou.
- Přidejte kukuřičný sirup a míchejte, dokud se všechny ingredience nepropojí.
- Následně vmíchejte citronovou šťávu.
- Cukrovou polevu na perníčky můžete použít tak, jak je, nebo ji můžete rozdělit do několika misek, z nichž každou obarvíte jiným potravinářským barvivem.
- Polevu je vhodné použít hned. Potřebujete-li ji ale uchovat na později, přikryjte ji potravinářskou folií tak, aby se těsně dotýkala polevy. Následně přikrytou polevu vložte do vzduchotěsné nádoby. Takto můžete polevu skladovat až po dobu 3 dnů.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě