Cukroví s pistáciovým krémem
12. 9. 2025
Hvězdičky k Vánocům jednoduše patří. Proč si je tedy nedopřát v rámci vánočního pohoštění?
Upečte si zelené vánoční cukroví z pistácií a nechte si chutnat!
Ingredience
Cukroví:
- 200 g hladké mouky
- 100 g cukru moučka
- 130 g másla
- 1 balení vanilkového cukru
- 1 balení pistáciového pudinku
- 1 vejce
Krém:
- 30 g másla
- 1 lžíce cukru moučka
- pistáciová pasta
- 20 g pistácií
Postup
- Smíchejte sypké suroviny, tedy mouku, cukr a pudink. Poté dodejte zbytek ingrediencí a vytvořte jednolité těsto.
- Těsto vyválejte na plát o síle 0,5 cm a vykrojte z něj oblíbené tvary. Tvary budete slepovat, proto je nutné, vykrajovat je v páru.
- Tvary položte na plech, vyložený pečícím papírem a pečte, ve vyhřáté troubě, na 180 °C. Cukroví stále sledujte. Jakmile začne tmavnout, ihned ho vyndejte.
- Během pečení si připravte krém.
- Rozemelte pistácie, klidně nahrubo. Zvlášť vyšlehejte máslo s cukrem a přidejte k němu pistáciovou pastu a pomleté pistácie.
- Po vychladnutí cukroví slepujeme pistáciovým krémem.

Máte-li chuť na jinou výplň, než je pistáciový krém, inspirujte se recepty na plněné vánoční cukroví, které nabízí další zajímavé druhy krémů.
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup