E-shop vánoční osvětlení

Cukroví z bílků a ořechů (pusinky)

12. 9. 2025

Jak už to tak bývá, pečeme spoustu druhů vánočního cukroví, kam se ve většině případů dávají pouze žloutky, takže se nám bílky v lednici postupně hromadí.

Nenechávejte jen tak ležet ladem a hned, jakmile dopečete druh se žloutkem, zpracujte bílky na další druh cukroví.


Co budete na ořechové pusinky potřebovat?

  • 6 – 8 bílků
  • 110 g mletých vlašských ořechů
  • 5 lžic moučkového cukru
  • špetka soli

Postup:


  • Na tomhle receptu se nemůže nic zkazit. Vezmeme čistou a hlavně suchou misku, dáme do ní příslušný počet bílků, přidáme špetku soli a pomocí elektrických metliček ušleháme dokonale pevný tuhý sníh.
  • V mixéru si rozmixujte ořechy na jemný prášek, smíchejte s moučkovým cukrem a po částech vmíchejte do tuhého sněhu.
  • Potom pomocí lžičky, případně cukrářským sáčkem tvořte na plech vyložený pečícím papírem malé pusinky, které pečte v troubě vyhřáté na 120°C zhruba po dobu 15 až 20 minut. Upečené pusinky jsou velmi křehké a mají luxusní chuť.
Ořechové pusinky z bílku naskládané na pečícím plechu.
Zdroj: thecafebaker.co.nz

Autor článku Milan & Ondra

Vánoce nás prostě baví. Na webu snehulacek.cz vám chceme ukázat ty nejlepší recepty, dekorace a informace o Vánocích na jednom místě. Chybí nám zde něco? Dejte nám vědět a inspirujte se s námi! :)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.6 / 5 (23 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *