Dia vánoční cukroví ve tvaru rohlíčků 

12. 9. 2025

Upečte si výborné a na pohled krásné rohlíčky, které jsou navíc bez cukru! 

Ingredience

  • 60 g celozrnné pšeničné mouky
  • 30 g sójové mouky
  • 60 g strouhaných mandlí
  • 50 g másla
  • 1 vejce
  • 5 ks sladidla
  • strouhané mandle nebo kokos na obalení

Postup

  1. Celozrnnou i sójovou mouku prosejte.
  2. Přidejte strouhané mandle, změklé máslo, vejce a sladidlo.
  3. Vypracujte hladké těsto, zabalte jej do potravinářské fólie a nechejte ho zhruba hodinu odpočinout v lednici.
  4. Těsto vyndejte z lednice, rozválejte jej prsty na dlouhý tenký válec, který rozkrájejte na malé, stejně velké, kousky.
  5. Z takto připravených kousků tvarujte drobné rohlíčky. Pro usnadnění práce můžete použít speciální plech, určený na přípravu rohlíčků.
  6. Rohlíčky dejte na plech, vyložený pečícím papírem a pečte, při teplotě 160 °C, zhruba 10 min.
  7. Ještě horké rohlíčky obalte ve strouhaných mandlích.

Dia vánoční cukroví, ve tvaru rohlíčků, polité čokoládovou polevou.
zdroj: pillsbury.com

Prozkoumejte také další recepty na išelské vánoční cukroví, které je, pokud jej vhodně upravíte, vhodné pro diabetiky.

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.4 / 5 (86 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *