E-shop vánoční osvětlení

Domácí kapří pečenáče

12. 9. 2025

Odpočiňte si od klasické chuti kapra a vyzkoušejte něco nového. 

Máte rádi nakyslou chuť? Vyzkoušejte následující recept, který může být skvělým předkrmem například na silvestrovském večírku. 

Ingredience

  • filety z kapra 
  • sůl
  • vejce
  • strouhanka
  • tuk na smažení
  • 1 velká cibule

Nálev na pečenáče

  • 1 šálek 10% octa
  • 5 šálků vody
  • 1/2 – 1 šálek cukru (záleží na tom, jak sladké to máte rádi)
  • 1 polévková lžíce soli
  • 4 – 5 bobkových listů
  • 10 zrnek černého pepře
  • 5 – 6 zrnek nového koření

Postup

  • Kapra osolte, obalte ve vejci a strouhance. Smažte na rozpáleném tuku z obou stran dozlatova. Odložte stranou a nechte vychladnout. Pokud jste již kapra upekli, vynechejte opětovné smažení a rovnou ho dejte do sklenic.
  • Sklenice a víčka spařte vroucí vodou a důkladně osušte.
  • Všechny ingredience na nálev svařte.
  • Nakrájejte cibuli na kolečka a část z nich vložte do sklenic.
  • Do sklenic vložte kapra a přidejte cibuli. Zalijte horkou marinádou tak, aby bylo vše ponořeno.
  • Sklenice postavte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Uchovávejte v chladničce.
  • Ryba potřebuje asi dva dny, aby „vyzrála“, pak bude s každým dnem chutnat víc a víc octově.
Pečenáče z kapra v octovém nálevu s cibulí
zdroj: smaker.pl

Milujete kapra? Pak vyzkoušejte ty nejjemnější recepty na kapra na másle!

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.4 / 5 (36 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *