Domácí vánoční punč ze Švédska
12. 9. 2025
Kořeněný punč ze Skandinávie rozhodně zahřeje i největšího zmrzlíka.
INGREDIENCE
- 2 láhve červeného vína s ovocnou chutí
- 1 láhev portského vína
- 3 ks celé skořice
- 14 hřebíčků
- kůra z 1 pomeranče
- 1 hrnek cukru
- ¾ hrnku rumu
- ¼ hrnku brandy (nemusí být)
- 1 hrnek rozinek
- 1 hrnek pražených mandlí
POSTUP
- Všechna vína, koření a pomerančovou kůru dáme do hrnce a vaříme na mírném plameni.
- Po 20 minutách přidáme cukr, rum a vaříme ještě 5 minut do rozpouštění cukru.
- Celou dobu by směs měla pouze probublávat, nikoliv vařit.
- Servírujeme s rozinkami a mandlemi buď v samostatné sklenici nebo v keramické míse.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě