Domácí vlašský salát na chlebíčky

12. 9. 2025

Kombinace měkkého salámu, zeleniny, nakládaných okurek a majonézy chutná vždy skvěle. Základ můžete oživit samozřejmě i dalšími surovinami. Fantazii se meze nekladou.

Ingredience:

  • 250 g vařených brambor
  • 200 g šunkového salámu nebo jiného měkkého salámu
  • 100 g sterilovaných okurek
  • 40 g sterilované nebo vařené mrkve
  • 20 g sterilovaného hrášku
  • 15 g sterilovaného nebo vařeného celeru
  • 150 g majonézy
  • 1 polévková lžíce láku ze sterilovaných okurek
  • 1 a 1/2 čajové lžičky cukru
  • 1 čajová lžička hořčice
  • sůl a černý pepř dle chuti

Postup:

  1. Měkký salám a okurky nakrájejte na nudličky.
  2. Vařené brambory, mrkev a celer nakrájejte na kostičky.
  3. Smíchejte v míse, přidejte sterilovaný hrášek a dobře promíchejte.
  4. V jiné misce smíchejte majonézu s hořčicí, lákem z okurek a cukrem, přidejte dle chuti pepř a sůl.
  5. Smíchejte vzniklý dresink se směsí zeleniny a salámu.
  6. Před podáváním vložte alespoň na dvě hodiny vychladit do ledničky.

Tento poctivý vlašský salát chutná skvěle nejen na chlebíčkách, ale také v kombinaci s vejcem natvrdo.

Vlašák na plátku chleba.
zdroj: essen-un-trinken.de

Autor článku Martina Šťastná

Vánoční čas je pro mě bezesporu jedním z nejkrásnějších období v roce. Mám ráda vše, co s nimi souvisí, atmosféru vánočních trhů, vybírání dárků pro své blízké, pečení cukroví i vyrábění vánočních dekorací. Baví mě dívat se kolem sebe a hledat nové možnosti a nápady, jak si tento jedinečný čas co nejvíce zpestřit a obohatit. O to vše se s vámi ráda podělím.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.2 / 5 (41 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *