Francouzské tartine s čili a fíky
12. 9. 2025
Přemýšlíte, co se za tímto receptem na slavnostní kanapky skrývá? Nemusíte se bát, tato sladko-slaná varianta vás naprosto odzbrojí, a to po jediném kousnutí! Pokud ale toužíte po více tradičním pokrmu, který vašim hostům servírovat, připravte jim našeho smaženého kapra! Ten nezklame.
Co budeme potřebovat
- 1 lžíce olivového oleje
- bageta (nakrájená na tenké plátky)
- 65 g smetanového sýra
- 80 g měkkého kozího sýra
- 1 lžíce chilli marmelády (chutney)
- 2 fíky (nakrájený nebo fíkové chutney)
- med
Postup
- Troubu rozehřejte na 200°C.
- Plátky bagety dejte na plech, pokapejte olejem a okořeňte.
- Pečte 10 minut, dokud nebudou zlaté a křupavé.
- Smíchejte smetanový sýr, kozí sýr a chilli marmeládu a okořeňte.
- Směs rozetřete na bagetu a navrch dejte plátek fíku nebo kapku fíkového chutney.
- Pokapejte medem.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě