E-shop vánoční osvětlení

Francouzské tartine s čili a fíky

12. 9. 2025

Přemýšlíte, co se za tímto receptem na slavnostní kanapky skrývá? Nemusíte se bát, tato sladko-slaná varianta vás naprosto odzbrojí, a to po jediném kousnutí! Pokud ale toužíte po více tradičním pokrmu, který vašim hostům servírovat, připravte jim našeho smaženého kapra! Ten nezklame.

Co budeme potřebovat

  • 1 lžíce olivového oleje
  • bageta (nakrájená na tenké plátky)
  • 65 g smetanového sýra
  • 80 g měkkého kozího sýra
  • 1 lžíce chilli marmelády (chutney)
  • 2 fíky (nakrájený nebo fíkové chutney)
  • med

Postup

  • Troubu rozehřejte na 200°C.
  • Plátky bagety dejte na plech, pokapejte olejem a okořeňte.
  • Pečte 10 minut, dokud nebudou zlaté a křupavé.
  • Smíchejte smetanový sýr, kozí sýr a chilli marmeládu a okořeňte.
  • Směs rozetřete na bagetu a navrch dejte plátek fíku nebo kapku fíkového chutney.
  • Pokapejte medem.
Talíř plný malých předkrmů s čerstvými fíky.
Zdroj: deliciousmagazine.co.uk

Autor článku Nikola Nováčková

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.4 / 5 (18 hlasů)

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *