Hned měkké vánoční perníčky

12. 9. 2025

Nechcete čekat, až vaše perníčky změknou? Pak vyzkoušejte náš rychlý a jednoduchý recept! 

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 200 g cukru moučka
  • 100 g másla (v pokojové teplotě)
  • 2 lžíce kakaa
  • 5 lžic medu
  • 1 lžička sody
  • ¼ kypřícího prášku do perníku
  • perníkové koření

Postup 

  • Mouku s cukrem, sodou, práškem do perníku a kakaem prosejte.
  • Přidejte všechny ostatní ingredience a vytvořte tuhé těsto.
  • Těsto vložte přes noc do lednice a nechte jej odpočinout.
  • Další den těsto z lednice vyndejte, a to alespoň 1 hodinu před tím, než začnete s pečením.
  • Připravené těsto vyválejte na 3–4 milimetry silný plát a vykrojte vámi oblíbené tvary.
  • Vykrojené tvary skládejte na plech, vyložený pečícím papírem.
  • Pečte při teplotě 180 °C.
  • Jakmile začnou perníčky po okrajích hnědnout, vyndejte je. 
  • Vaše měkké vánoční perníčky jsou hotovy!

měkké vánoční perníčky se zdobením na plechu
zdroj: countryliving.com

Rádi cukr nahrazujete medem? Pak vám přijdou vhod další recepty na medové cukroví.

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.3 / 5 (44 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *