Hrudky z burizonů
12. 9. 2025
Slaďoučké hrudky potěší všechny fanoušky čokolády a lahodných dezertů.
Líbit se bude hlavně dětem, protože obsahuje oblíbené bonbony M&M’S Minis!
Ingredience
- 1 šálek + 2 lžíce hnědého cukru (asi 200 g)
- ¼ šálku vody
- ½ lžičky soli
- 1 polévková lžíce kukuřičného sirupu (volitelné)
- 1 šálek smetany ke šlehání
- 8–9 ks čokolády (druh závisí na vašem výběru)
- 2 šálky burizonů
- 1 balíček M&M’S Minis na zdobení
Postup
- Vložte první čtyři ingredience do hrnce a za stálého míchání zahřívejte, aby se cukr rozpustil.
- Přiveďte k varu a nechte, na středním ohni, asi 5 minut houstnout.
- Vypněte zahřívání, přidejte krém a promíchejte, dokud se vše nepropojí.
- Přiveďte znovu k varu a nechte provařit. Použijte cukrářský teploměr a vařte tak dlouho, dokud nedosáhnete teploty 121 °C.
- Odstraňte z tepla a nechte vychladnout na teplotu 82 °C.
- Přidejte do směsi čokoládu a míchejte, dokud se úplně nerozpustí.
- Přisypte burizony a promíchejte.
- Nechte směs vychladnout tak, abyste s ní mohli pracovat a nepopálili jste se.
- Pomocí rukou nebo lžíce vypracujte hrudky a obalte je v bonbonech M&M’S Minis.
- Nechte úplně vychladnout a podávejte.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě