E-shop vánoční osvětlení

Hvězdičky s kokosem a mandlemi

12. 9. 2025

Chuť kokosu a mandlí dělá z tohoto cukroví skvělý gurmánský zážitek. Třtinový cukr možné nahradit také medem.

Ingredience:

  • 1 a 1/2 šálku mandlové mouky
  • 1/3 šálku kokosové mouky
  • 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/2 šálku třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 3 PL rozpuštěného a vychlazeného kokosového oleje
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 čajové lžičky mandlového extraktu

Na polevu:

  • 1 šálek moučkového cukru
  • 2 PL rostlinného mléka, mandlového nebo kokosového
  • 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 1/8 čajové lžičky mandlového extraktu
  •  špetka soli

Postup:

  1. Ve středně velké míse smíchejte mandlovou mouku, kokosovou mouku, prášek do pečiva a sůl.
  2. V jiné míse rozšlehejte vejce a poté přidejte cukr, kokosový olej, vanilku a mandlový extrakt.
  3. V této fázi můžete použít také elektrický mixér.
  4. Míchejte, dokud se hmota zcela nespojí.
  5. Přidejte suché přísady k mokrým a míchejte, dokud nevznikne husté těsto.
  6. Pokud se vám těsto lepí, přidávejte po jedné lžíci kokosové mouky, dokud se z něj nevytvoří koule a těsto půjde snadno vyválet.
  7. Těsto položte na pracovní desku mezi dva listy pergamenového papíru.
  8. Rozválejte na tloušťku přibližně 3 mm.
  9. Těsto vykrájejte pomocí oblíbených vykrajovátek, například hvězdiček.
  10. Kokosové hvězdičky položte na plech vyložený pečicím papírem.
  11. Pečte v troubě předehřáté na 180°C po dobu 8-10 minut.
  12. Když cukroví chladne, připravte si polevu.
  13. Smíchejte moučkový cukr, vanilku, mandlový extrakt a sůl s rostlinným mlékem.
  14. Poleva by měla být poměrně hustá.
  15. Pokud je příliš řídká, přidejte více moučkového cukru.
  16. Stejně tak, pokud je příliš hustá, přidejte více rostlinného mléka.
  17. Po vychladnutí vánoční cukroví z kokosové mouky ozdobte polevou podle vašich představ.
zdroj: nourishedbynutrition.com

Kokosové kuličky Rafaelo nejsou jediným nepečeným cukrovím, které si můžete připravit. Zkuste též rozmanité recepty na Mozartovy koule.

Autor článku Martina Šťastná

Vánoční čas je pro mě bezesporu jedním z nejkrásnějších období v roce. Mám ráda vše, co s nimi souvisí, atmosféru vánočních trhů, vybírání dárků pro své blízké, pečení cukroví i vyrábění vánočních dekorací. Baví mě dívat se kolem sebe a hledat nové možnosti a nápady, jak si tento jedinečný čas co nejvíce zpestřit a obohatit. O to vše se s vámi ráda podělím.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.7 / 5 (16 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *