E-shop vánoční osvětlení

Italské anýzové cukroví

12. 9. 2025

Přinést do českých Vánoc trochu Itálie? Proč ne. Rozhodně tím nemyslíme žádné rodinné hádky, ale lahodné anýzové cukroví s citronovou polevou. Tyto malé bochánky jsou jednoduché na přípravu a v klidu je můžete upéct i dva týdny před Vánocemi.

Ingredience:

Na těsto:

  • 400 g hladké mouky
  • 60 g másla
  • 60 g cukru krupice
  • 3 vejce
  • 60 ml mléka
  • 1 lžička drceného anýzu
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžíce kypřícího prášku do pečiva

Na polevu:

  • 100 g cukru moučka
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce horké vody
  • Barevné sypání

Postup:

  • Smíchejte všechny suché ingredience dohromady, poté postupně vmíchejte mléko, máslo a vejce. Nakonec do těsta přilijte vanilkový extrakt.
  • Vytvořte těsto a tvořte z něj v dlaních kuličky (zhruba o něco menší než golfový míček).
  • Kuličky vložte na vymazaný a vysypaný plech (nebo vyložený pečícím papírem) a pečte v předehřáté troubě na 180 ℃ po dobu 10-12 minut.
  • Z cukru moučka, vody a citronové šťávy mezitím vytvořte polevu.
  • Jakmile upečené cukroví vychladne, potřete jej polevou a posypte barevným sypáním (nebo jinou ozdobou na cukroví) a dejte na chladné místo.
Italské anýzové cukroví s citronovou polevou
Zdroj: mysequinedlife.com

Na anýzové perníčky můžete použít i klasickou bílkovou polevu.

Autor článku Milan & Ondra

Vánoce nás prostě baví. Na webu snehulacek.cz vám chceme ukázat ty nejlepší recepty, dekorace a informace o Vánocích na jednom místě. Chybí nám zde něco? Dejte nám vědět a inspirujte se s námi! :)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.2 / 5 (29 hlasů)

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *