Italské vinné cukroví
12. 9. 2025
Lehké, křupavé a rychlé a snadné na přípravu. Přesně takové je toto vánoční cukroví, které se mimo jiné připravuje také z bílého suchého vína. Budete překvapeni, jak lahodné je!
Co budete potřebovat
- 1/2 šálku suchého bílého vína
- 1/2 šálku cukru
- 1/3 šálku oleje
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 2 a 1/4 šálku hladké mouky
- cukr na obalování
- 1/2 – 1 lžička anýzových semínek (volitelně)
Postup
- Předehřejte troubu na 180° Celsia.
- Do středně velké mísy přidejte víno, olej, cukr, sůl, prášek do pečiva a volitelně anýz.
- Dobře promíchejte.
- Postupně po troškách přidávejte mouku a míchejte, dokud se vše nespojí.
- Přendejte na lehce pomoučněnou rovnou pracovní plochu a asi 10x lehce prohněťte.
- Těsto bude měkké, tak ho nepřepracujte.
- Odřízněte trochu těsta, srolujte ho do malého baculatého provázku (asi 13 centimetrů dlouhého) a spojte konce, abyste vytvořili kruh.
- Obalte v cukru a pokládejte na plechy vyložené pečícím papírem.
- Pečte cca 25- 30 minut nebo dozlatova.
- Užijte si to!

A co i naši další lahodné recepty na vánoční vinné cukroví? Vyzkoušejte je všechny!
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě