Jemné kávové cukroví s lískovými oříšky
12. 9. 2025
Lehké a lahodné cukroví, které skvěle vypadá i chutná. Navíc jeho příprava není vůbec složitá.
Ingredience:
- 300 g hladké mouky
- 100 g másla
- 140 g moučkového cukru
- 60 g mletých lískových oříšků
- 1 vejce
- 50 ml espressa
- 1 sáček prášku do pečiva
- několik celých lískových oříšků na ozdobu
Krém
- 300 g moučkového cukru
- 60 g másla
- 30 ml espressa
Postup:
- Ve velké míse vyšlehejte máslo a cukr do pěny.
- Přidejte vejce a promíchejte.
- Přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva, espresso a mleté lískové oříšky.
- Důkladně promíchejte a vypracujte v těsto.
- Těsto vytvaruje do tvaru koule, přikryjte potravinovou fólií a dejte na hodinu do lednice.
- Mezitím si připravte kávovou náplň.
- Do mísy dejte moučkový cukr, espresso a rozpuštěné máslo a promíchejte nejprve lžící a poté metličkou, abyste získali hladký krém.
- Přikryjte mísu potravinovou fólií a nechte odležet při pokojové teplotě.
- Následně vyjměte těsto z ledničky a vyválejte ho na tloušťku 3 mm.
- Pomocí vykrajovátek vykrájejte kolečka či jiné tvary, které pokládejte na plech s pečicím papírem.
- Vložte do trouby předehřáté na 180°C a pečte dozlatova, cca 12-15 minut.
- Po vychladnutí pomocí zdobicího sáčku s hladkou kulatou tryskou naneste na plochou stranu cukroví trochu krému.
- Přikryjte druhou částí a lehce přitlačte.
- Na závěr ozdobte krémem a jedním lískovým oříškem i vrchní část moka cukroví.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup