Kakaové důlkové cukroví s marshmallow a mátou
12. 9. 2025
Jste fandou mátové čokolády a marshmallow? Tak toto vám určitě padne do noty. Vyzkoušejte tento experiment, třeba se pečení tohoto cukroví stane vaší vánoční tradicí.
Ingredience:
- ⅓ hrnku nastrouhané čokolády
- 6 lžic změklého másla
- ¾ hrnku hnědého cukru
- 1 velké vejce
- ¼ lžičky mátového extraktu
- ¼ hrnku a 2 lžíce kakaového prášku
- ¾ hrnku polohrubé mouky
- ½ lžičky prášku do pečiva
- ¼ lžičky soli
Na náplň:
- 6 velkých marshmallow bonbónů
- nadrcená lízátka nebo mátové bonbóny na ozdobu
Postup:
- Předehřejte si troubu na 175°C a nachystejte si dva plechy vyložené pečícím papírem.
- Nad vodní lázní si rozpusťte čokoládu.
- Ve střední míse si vyšlehejte máslo s cukrem do hladké, nadýchané pěny (2-3 min.)
- Přidejte vychladlou čokoládu, vejce, mátový extrakt a šlehejte dohladka.
- V jiné míse si smíchejte zbývající sypké ingredience, a pak je přidejte k vyšlehané směsi.
- Vše důkladně vymíchejte.
- Z těsta vytvarujte kuličky, vyskládejte na plech, poté je rukou stlačte a prstem udělejte uprostřed důlky.
- Dejte péct na 8 minut.
- Mezitím si nakrájejte marshmallow na menší kousky.
- Po 8 minutách sušenky z trouby vyndejte, do důlků nasypte marshmallow a dejte do trouby na další 3-4 minuty.
- Upečené můžete posypat kousky lízátek nebo bonbónů.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě