E-shop vánoční osvětlení

Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy

12. 9. 2025

Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví!

Co budete potřebovat

  • 1 a 1/2 šálku vlašských ořechů
  • 2 šálky medoviny
  • 1 šálek másla
  • 1/2 šálku krystalového cukru
  • 1 žloutek
  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • moučkový cukr na posypání

Postup

  • Vlašské ořechy namočte přes noc do medoviny. 
  • Ráno ořechy nakrájejte nahrubo. 
  • Dobře smíchejte máslo, krupicový cukr a žloutek. 
  • Směs rozdělte na polovinu. 
  • Do jedné poloviny dejte 1 šálek mouky, kakao a 3/4 šálku vlašských ořechů a dobře promíchejte. 
  • Vytvořte poleno o tloušťce 4 cm, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte přes noc v lednici odpočinout.
  • Do druhé poloviny směsi dejte 1 šálek mouky, vanilkový extrakta 3/4 šálku vlašských ořechů a postup opakujte.
  • Druhý den předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
  • Vyndejte kakaová a vanilková polena z lednice a nakrájejte je na 0,5 cm kolečka.
  • Kolečka položte na plech vyložený pečícím papírem a pečte 10 minut. 
  • Ještě horké je pořádně poprašte moučkovým cukrem a podávejte.
Kakaová kolečka s oříšky.
www.theczechguidetocooking.wordpress.com

Autor článku Veronika Koliášová

Vánoční časy mezi patří mezi oblíbené období v roce a to hlavně pro jejich pohodovou atmosféru, setkávání s blízkými, vánoční zdobení, ochutnávání toho nejlepšího cukroví a jiných dobrot, popíjení svařáku, courání po vánočních trzích a samozřejmě si také užívám rozbalování dárků :) Ráda se s vámi podělím o nejrůznější tipy, jak si vánoční svátky stejně jako já užít na maximum.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.4 / 5 (45 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *