Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
12. 9. 2025
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví!
Co budete potřebovat
- 1 a 1/2 šálku vlašských ořechů
- 2 šálky medoviny
- 1 šálek másla
- 1/2 šálku krystalového cukru
- 1 žloutek
- 2 šálky hladké mouky
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžíce holandského kakaa
- moučkový cukr na posypání
Postup
- Vlašské ořechy namočte přes noc do medoviny.
- Ráno ořechy nakrájejte nahrubo.
- Dobře smíchejte máslo, krupicový cukr a žloutek.
- Směs rozdělte na polovinu.
- Do jedné poloviny dejte 1 šálek mouky, kakao a 3/4 šálku vlašských ořechů a dobře promíchejte.
- Vytvořte poleno o tloušťce 4 cm, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte přes noc v lednici odpočinout.
- Do druhé poloviny směsi dejte 1 šálek mouky, vanilkový extrakta 3/4 šálku vlašských ořechů a postup opakujte.
- Druhý den předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
- Vyndejte kakaová a vanilková polena z lednice a nakrájejte je na 0,5 cm kolečka.
- Kolečka položte na plech vyložený pečícím papírem a pečte 10 minut.
- Ještě horké je pořádně poprašte moučkovým cukrem a podávejte.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě
Bezlepkové pařížské rohlíčky s čokoládovým krémem