Kapr pečený s jablky a křenem
12. 9. 2025
Potřebné ingredience:
- 1 kg čerstvého kapra
- Sůl
- 100 g křenu
- 250 g jablek
- 1 citrón
- 60 g strouhanky
- 100 g ztuženého pokrmového tuku
Postup:
- Kapra naporcujte, omyjte, osolte a vložte do nádoby, na to poskládejte oloupaná a na plátky nakrájena jablka promíchaná s nastrouhaným křenem.
- Zakápněte to citronovou šťávou a dejte na 5 hodin odležet do lednice.
- Na pánvi rozpusťte tuk, jednotlivé porce kapra vyjměte z nádoby, obalte ve strouhance a pečte z obou stran na pánvi.
- Ke konci přidejte do pánve křen s jablky a šťávou, kde byl předtím naložený kapr a nechte ještě společně dopéct.
- Podávejte s vařenými brambory. Na kapra na talíři navrstvěte křen s jablky.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě