Vynikající recepty na hranolky z kapra ocení na Vánoce naprosto všichni! Připravte raději hned dvojitou dávku
25. 7. 2024
Co se v článku dozvíte?
Naše recepty na kapří hranolky jsou křupavá vánoční dobrota, kterou musíte na Štědrý den servírovat.
Budete překvapeni, jak výborné mohou být.
A jak vybrat čerstvé a kvalitní kapří maso? Tipy najdete na konci našeho článku!
Naše recepty
Smažené kapří hranolky
Obalované hranolky z kapra pečené v troubě
Pikantní rybí prsty z kapřího masa
Tipy jak vybrat dobrého kapra
Kapří maso by mělo mít světle růžovou až červenou barvu, průsvitné šupiny a mírně nasládlou vůni. Vyhněte se masu s tmavou barvou, hnědými skvrnami nebo nepříjemným zápachem.
Kapr by měl mít pevné a lesklé šupiny, které jsou dobře přichycené k tělu ryby. Vyhněte se rybě s odchlíplými nebo vybledlými šupinami.
Maso by být na dotyk pevné a pružné. Pokud je měkké nebo se rozpadá, naznačuje to, že je maso staré.
Zkontrolujte i oči, ty musí být jasné, průsvitné a plné lesku.
Správné skladování po zakoupení kapra také hraje klíčovou roli proto, aby maso zůstalo co nejdéle čerstvé. Uložte ho do chladničky při teplotě pod 4 °C a co nejdříve ho spotřebujte.
Podobné články
Luxusní recepty na vánoční pusinky tak, jak je neznáte. Inspirujte se!
Chcete mít letos to nejchutnější a nejkrásnější vánoční cukroví? Zkuste naše recepty na sněhové pusinky z bílků!
Ty nejlepší recepty na křehké vánoční pusinky se skořicí na jednom místě. Který vyzkoušíte jako první?
Nedáte dopustit na křehké vánoční cukroví, které se rozplývá na jazyku? Vyzkoušejte naše lahodné recepty na skořicové pusinky 5x jinak!
Snadné recepty na Masarykovo cukroví 3x jinak. Jakou variantu vyzkoušíte?
Máme pro vás tu nejlepší klasiku. 3 luxusní recepty na Masarykovo cukroví! S lískovými ořechy, kakaem či rumem. Dobrou chuť! :)