E-shop vánoční osvětlení

Vynikající recepty na hranolky z kapra ocení na Vánoce naprosto všichni! Připravte raději hned dvojitou dávku

25. 7. 2024

Co se v článku dozvíte?

Naše recepty na kapří hranolky jsou křupavá vánoční dobrota, kterou musíte na Štědrý den servírovat.

Budete překvapeni, jak výborné mohou být.

A jak vybrat čerstvé a kvalitní kapří maso? Tipy najdete na konci našeho článku!

Tipy jak vybrat dobrého kapra

Kapří maso by mělo mít světle růžovou až červenou barvu, průsvitné šupiny a mírně nasládlou vůni. Vyhněte se masu s tmavou barvou, hnědými skvrnami nebo nepříjemným zápachem.

Kapr by měl mít pevné a lesklé šupiny, které jsou dobře přichycené k tělu ryby. Vyhněte se rybě s odchlíplými nebo vybledlými šupinami.

Maso by být na dotyk pevné a pružné. Pokud je měkké nebo se rozpadá, naznačuje to, že je maso staré.

Zkontrolujte i oči, ty musí být jasné, průsvitné a plné lesku.

Správné skladování po zakoupení kapra také hraje klíčovou roli proto, aby maso zůstalo co nejdéle čerstvé. Uložte ho do chladničky při teplotě pod 4 °C a co nejdříve ho spotřebujte.

Autor článku Nikola Nováčková

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.6 / 5 (41 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *