Tradiční i netradiční recepty na jikry z kapra na jednom místě. Jaký vyzkoušíte jako první?

25. 7. 2024

Kapr patří mezi tradiční vánoční ryby, které nesmí chybět na štědrovečerním stole. 

Je ale pravdou, že lidé se stále více nakupují spíše ryby bez kostí a také méně tučné. I tak byste si kapra měli vychutnat. 

A nejen jeho maso, ale také další části, jako jsou například jikry. 

Že jste je ještě nezkoušeli? To je chyba!

Z našich receptů si jistě vyberete. 

Kapří jikry jsou skutečnou lahůdkou. Už se vám sbíhají sliny? 

Kapří jikry jsou často opomíjenou části této ryby

Pokud si každoročně dopřáváte jako vánoční rybu kapra, rozhodně byste z něj měli využít i jiné části, jen samotné maso. I kapří jikry se dají nejen osmažit. Připravte si je na mnoho způsobů, které si oblíbíte. Zároveň jsou skvělé pro nečekanou návštěvu, protože je budete mít rychle hotové.

Autor článku Raina Tomanová

Majitelka dvou dětí a čtyř koček. Baví mě pečení, knihy, puzzle, lego, a miluju teplo a slunce. Psaní článků je pro mě odpočinkem, navíc se dozvím něco nového. Doufám, že obohatím také vás.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.3 / 5 (176 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *