Kapří pochoutka na másle a česneku
12. 9. 2025
Milujete silnou chuť česneku a jemnou strukturu másla?
Pak vyzkoušejte následující recept, který je úžasnou kombinací těchto, a dalších skvělých surovin!
Ingredience
- 1 očištěný kapr bez hlavy
- 1,5 čajové lžičky koření na ryby (např. značky Knorr nebo Vitana)
- 1 stroužek česneku
- snítka tymiánu
- 2 snítky kopru
- 3 polévkové lžíce mouky
- 2 polévkové lžíce másla
- 2 polévkové lžíce oleje na smažení
- 400 g brambor (uvařených ve slupce)
Postup
- Česnek prolisujte, přidejte 10 dekagramů měkkého másla a rozetřete spolu s nasekanými bylinkami a špetkou soli.
- Z másla vytvořte váleček, zchlaďte ho a poté jej nakrájejte na plátky.
- Kapra očistěte, omyjte, nakrájejte na kolečka a osušte papírovou utěrkou.
- Kapra posypte kořením na ryby a obalte v mouce.
- Na pánvi rozehřejte olej a přidejte máslo. Kapra osmažte z obou stran na mírném ohni dozlatova. Po usmažení jej na chvíli položte na papírovou utěrku, aby se odstranil přebytečný tuk. Poté na stejném tuku osmažte, na plátky nakrájené, brambory, dokud nezezlátnou.
- Smaženého kapra podávejte s brambory. Na rybu položte plátky bylinkového másla, aby se pomalu rozpouštělo a dodalo pokrmu chuť a vůni.

Podívejte se také na další chutné recepty na vánočního kapra, po kterých se budete olizovat!
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě