Karamelová poleva
12. 9. 2025
Co budete potřebovat?
- 2 bílky
- 300 g moučkového cukru
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 50 g cukru krupice
- 50 ml horké vody
Postup:
- Bílky utřete s moučkovým cukrem a citrónovou šťávou.
- Cukr krupici nasypte do kastrůlku a uvařte z něj karamel, do kterého pak přilijte vodu a rozvařte, tím zabráníte tomu, aby se v karamelu utvořily hrudky.
- Nechte vychladnout a poté přidejte karamel do bílkové směsi a promíchejte. Karamelová poleva je hotová k použití.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup