Karamelový krém z kondenzovaného mléka
12. 9. 2025
Karamel je klasická chuť, která k Vánocům prostě patří. Použijte ho jako náplň do vánočních košíčků a vychutnejte si je ještě o něco více!
Co budeme potřebovat
- 100 g másla
- 200 g hnědého cukru
- 2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka
- 3/4 lžičky soli
Postup
- Ve velkém hrnci na rozpusťte máslo.
- Přidejte cukr a šlehejte.
- Jakmile směs začne bublat a cukr je úplně rozpuštěný, přilijte kondenzované mléko a neustále šlehejte, dokud neuvidíte, že se z karamelu uvolňuje pára (cca 4 minuty), poté sundejte z plotny.
- Přidejte špetku soli a zamíchejte.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě