Kávová kukuřičná kolečka
12. 9. 2025
Ingredience:
Na těsto:
- 250 g změklého másla
- 180 g cukru
- 90 g kukuřičné mouky
- 30 g špaldové mouky
- 200 g mletých lískových ořechů
- 2 středně velké vejce
- Kůra z jednoho citronu
- 3 lžíce prášku instantní kávy
Na polevu:
- 100 g moučkového cukru
- 2 lžíce studené kávy a citronové šťávy
- Čokoládová mocca zrna
Postup:
- Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do hladké pěny .
- Vmíchejte do směsi vejce.
- Přidejte oba druhy mouky, kávový prášek a nakonec lískové ořechy a citronovou kůru.
- Vše promíchejte, dokud těsto neztmavne – kávový prášek se mírně rozpustí.
- Lžičkou vykrajujte a na plech vyložený pečícím papírem tvarujte asi 3 – 4 cm velké kulaté sušenky.
- Pečte v troubě při teplotě 160 °C 20 – 25 minut.
- Nechte sušenky vychladnout a potřete je polevou a čokoládovými fazolemi.
- Poleva může být smíchaná buď pouze s citronovou šťávou, která dává sušenkám pikantní, nakyslou chuť, nebo s kávou a citronovou šťávou nebo pouze s kávou, v závislosti na vašich preferencích.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě