E-shop vánoční osvětlení

Kokosové cukroví s kandovaným ovocem

12. 9. 2025

Tento recept je důkazem toho, že pečení vánočního cukroví nemusí být vůbec složité. Na tuto dobrotu budete totiž potřebovat pouhé 4 ingredience!

Budete potřebovat:

  • 400 ml slazeného kondenzovaného mléka
  • 400 g strouhaného kokosu
  • 225 g kandovaného ovoce
  • 180 g nasekané 50% čokolády

Postup:

  • Předehřejte troubu na 175 °C. 
  • Dva plechy vyložte pečicím papírem.
  • Ve velké míse smíchejte kondenzované mléko, strouhaný kokos a kandované ovoce.
  • Směs nabírejte po zarovnaných lžících a dávejte na připravené plechy. 
  • Pečte 16 minut nebo dozlatova. 
  • Před vyjmutím je nechte na plechu úplně vychladnout.
  • Na pracovní plochu položte velký list pečícího papíru.
  • Vložte čokoládu do misky vhodné do mikrovlnné trouby a zahřívejte v mikrovlnné troubě v 30 sekundových intervalech (100% výkon), dokud se nerozpustí, asi 1 minutu. 
  • Mezi intervaly vždy dobře promíchejte. 
  • Spodní část každého cukroví namočte do čokolády a položte na pečící papír. 
  • Nechte odstát, dokud čokoláda neztuhne, asi 1 hodinu.
  • Cukroví skladujte ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě.
Cukroví s kokosem a kandovaným ovocem v krabičce.
www.sprinklebakes.com

Autor článku Veronika Koliášová

Vánoční časy mezi patří mezi oblíbené období v roce a to hlavně pro jejich pohodovou atmosféru, setkávání s blízkými, vánoční zdobení, ochutnávání toho nejlepšího cukroví a jiných dobrot, popíjení svařáku, courání po vánočních trzích a samozřejmě si také užívám rozbalování dárků :) Ráda se s vámi podělím o nejrůznější tipy, jak si vánoční svátky stejně jako já užít na maximum.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.8 / 5 (12 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *