Kokosové cukroví s kandovaným ovocem
12. 9. 2025
Tento recept je důkazem toho, že pečení vánočního cukroví nemusí být vůbec složité. Na tuto dobrotu budete totiž potřebovat pouhé 4 ingredience!
Budete potřebovat:
- 400 ml slazeného kondenzovaného mléka
- 400 g strouhaného kokosu
- 225 g kandovaného ovoce
- 180 g nasekané 50% čokolády
Postup:
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Dva plechy vyložte pečicím papírem.
- Ve velké míse smíchejte kondenzované mléko, strouhaný kokos a kandované ovoce.
- Směs nabírejte po zarovnaných lžících a dávejte na připravené plechy.
- Pečte 16 minut nebo dozlatova.
- Před vyjmutím je nechte na plechu úplně vychladnout.
- Na pracovní plochu položte velký list pečícího papíru.
- Vložte čokoládu do misky vhodné do mikrovlnné trouby a zahřívejte v mikrovlnné troubě v 30 sekundových intervalech (100% výkon), dokud se nerozpustí, asi 1 minutu.
- Mezi intervaly vždy dobře promíchejte.
- Spodní část každého cukroví namočte do čokolády a položte na pečící papír.
- Nechte odstát, dokud čokoláda neztuhne, asi 1 hodinu.
- Cukroví skladujte ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě