Originální recepty na vánoční pusinky s kokosem. Tohle musíte vyzkoušet!
25. 7. 2024
Co se v článku dozvíte?
Vytvořit perfektní pusinky z bílků je hotové kulinářské umění.
Tyto lehké, vzdušné a sladké kousky jsou oblíbené po celém světě a u nás často nechybí ani na vánoční tabuli.
My jsme si pro vás tentokrát připravili luxusní recepty na kokosové pusinky 6x jinak, které si zamilují malí i velcí strávníci pro jejich úžasnou vůni, chuť i texturu.
Dovolte nám ukázat vám, jak na to!
Naše recepty
Vánoční kokosové pusinky
Santovy pusinkové čepičky
Keto pusinky s kokosem
Slepované sněhové pusinky
Vánoční pusinky s kokosem, mandlemi a bílou čokoládou
Pusinky s čokoládovým krémem a kandovaným kokosem
Přinášíme vám také všechny potřebné informace o prodeji kaprů. Kde koupit toho nejlepšího? Za kolik kapra pořídit a jak vybrat správnou velikost? To vše a mnohem více se u nás dozvíte.
TIpy na ty nejlepší pusinky
Přínášíme vám několik tipů, jak si připravit ty nejvymazlenější pusinky a to naprosto jednoduše!
- Používejte čerstvé bílky. Staré bílky se mohou srazit, když se k nim přidají další ingredience.
- Používejte vejce pokojové teploty. Studené vaječné bílky mají tendenci zmenšovat objem pusinek.
- Nikdy nedovolte, aby se žloutek dostal do bílků.
- Vaječné bílky nepřešlehejte. Když chcete šlehat bílky, vždy nejprve zapněte šlehač na nízkou až střední rychlost. Šlehejte je do pěny a teprve poté zvyšte rychlost na středně vysokou a pak na vysokou. Pokud se na začátku bílky ušlehají příliš rychle, struktura pěny nebude tak pevná a později bílky nebudou vyšlehané tak, jak by měly.
- Na začátku šlehání lze do směsi přidat malé množství vinného kamene nebo octa, což pomůže stabilizovat pěnu a sníží pravděpodobnost, že se bílky srazí.
- Vždy nejprve vyšlehejte pěnu a až poté začněte pomalu přidávat cukr.
- Nepoužívejte plastové misky.
- Pusinky pečte při nízkých teplotách, protože mají tendenci rychle hnědnout. Doporučujeme 95°C po dobu 1 hodiny nebo do zaschnutí. Čas závisí na velikosti pusinky.
- Upečené pusinky po upečení nechte v troubě, aby pomalu vychladly a nepopraskaly.
- Upečené pusinky by měly být skladovány ve vzduchotěsných nádobách bez vlhkosti. Obvykle vydrží v mrazáku až měsíc.
A jak se vám naše dnešní recepty na vánoční kokosové pusinky líbily? Napište nám do komentářů!
Podobné články
Luxusní recepty na vánoční pusinky tak, jak je neznáte. Inspirujte se!
Chcete mít letos to nejchutnější a nejkrásnější vánoční cukroví? Zkuste naše recepty na sněhové pusinky z bílků!
Ty nejlepší recepty na křehké vánoční pusinky se skořicí na jednom místě. Který vyzkoušíte jako první?
Nedáte dopustit na křehké vánoční cukroví, které se rozplývá na jazyku? Vyzkoušejte naše lahodné recepty na skořicové pusinky 5x jinak!
Snadné recepty na Masarykovo cukroví 3x jinak. Jakou variantu vyzkoušíte?
Máme pro vás tu nejlepší klasiku. 3 luxusní recepty na Masarykovo cukroví! S lískovými ořechy, kakaem či rumem. Dobrou chuť! :)