E-shop vánoční osvětlení

Kolečka z rýžové mouky bez cukru, slepovaná kešu máslem

12. 9. 2025

Pokud se vánočnímu cukroví vyhýbáte ze strachu z množství kalorií, zkuste recept na tyhle vynikající rýžové sušenky z celozrnné hnědé mouky bez lepku i bez cukru.

Ingredience:

  1. 150 g hnědé rýžové mouky
  2. 50 g erythritolu
  3. 1 vejce
  4. 50 g kešu másla
  5. Polévková lžíce vody
  6. Čajová lžička jedlé sody
  7. Citronová kůra z půlky citronu

Postup:

  1. Utřete vejce s erythritolem a citronovou kůrou do husté pěny.
  2. Smíchejte mouku z rýže s jedlou sodou a utřeným vejcem, přidejte vodu a umíchejte hladké těsto.
  3. Těsto vyválejte na pomoučené pracovní desce na tloušťku cca 0,5 cm a vykrajujte z něj kolečka nebo jiné libovolné tvary.
  4. Pečte je na plechu vyloženém pečícím papírem 13 – 14 minut při teplotě 180 °C.
  5. Po vychladnutí slepujte kolečka k sobě kešu máslem.
Kolečka z rýžové mouky bez lepku i cukru, slepovaná kešu máslem.
nu3.de

Autor článku Kateřina Apostolidisová

Vánoce miluju už od dob, kdy jsem byla dítě. Pohádky, stromeček, kapr se salátem, cukroví...asi mě to nikdy neomrzí. Jsou jednou z mála věcí, proč mám ráda zimu. A snad i vy si během těch předvánočních příprav najdete na našich stránkách něco, co vás potěší a inspiruje.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.2 / 5 (23 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *