TOP recepty

Ořechová náplň do cukroví

Když už jsou to plněné ořechy, potřebují samozřejmě pořádnou náplň a neexistuje lepší a vhodnější, než je právě ta ořechová. Je jednoduchá, rychlá a chuťově bombastická. Co budete na ořechový krém potřebovat? 125 g čerstvého másla 50 g moučkového cukru 1 žloutek 150…

Ořechové vánoční cukroví se skořicí

Ořechy v kombinaci se skořicí chutnají přímo božsky. Když ještě přidáte i čokoládu, je výsledek perfektní. Co budeme na ořechové cukroví se skořicí potřebovat? 250 g hladké mouky 50 g čokolády (hořká, na vaření) 140 g másla 1/2 lžičky mleté skořice 140…


Cukroví z bílků a ořechů (pusinky)

Jak už to tak bývá, pečeme spoustu druhů vánočního cukroví, kam se ve většině případů dávají pouze žloutky, takže se nám bílky v lednici postupně hromadí. Nenechávejte jen tak ležet ladem a hned, jakmile dopečete druh se žloutkem, zpracujte bílky na další…

Ořechové pracny

Mezi recepty na vánoční cukroví ořechové nesmí rozhodně chybět také pracny, které jsou jednoduché, rychlé a přesto naprosto dokonalé. Co budete na tmavé pracny potřebovat? 40 dkg polohrubé mouky 25 dkg másla nebo Hery 20 dkg cukru moučka 15 dkg strouhaných…


Citronové cukroví z rýžové mouky

Netradiční opojení, kterému podlehnete. Co budete na cukroví z citronu potřebovat? Jak citrusové cukroví připravíte?

Recept na bezlepkové vánoční rohlíčky

Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Klasika, která se neomrzí. Co budete na rohlíčky z vanilky potřebovat? Jak vanilkové rohlíčky připravíte?


Bezlepkové perníčky v míse

Vánoční perníčky z bezlepkové mouky

Tradiční cukroví, které je předzvěstí Vánoc. Co budete na bezlepkové perníčky potřebovat? Jak vánoční perníčky připravíte?

Kokosové tyčinky bez lepku

Polomáčená slast, často známá jako kokosový kmen, nadchne každého. Co budete na bezlepkové tyčinky potřebovat? Jak kokosové tyčinky připravíte?


Pečený kapr v troubě se slaninou a česnekem

Milujete pečeného kapra i slaninu? Pokud jste tyto dvě ingredience ještě nikdy nezkusili dát dohromady, teď máte příležitost. Potřebné ingredience: 1 stáhnutého kapra (zhruba 1,5 kg) 1 lžičku soli 1 cibuli 4 stroužky česneku 200 g kvalitní anglické slaniny 1 lžičku…

Kapr pečený s jablky a křenem

Potřebné ingredience: 1 kg čerstvého kapra Sůl 100 g křenu 250 g jablek 1 citrón 60 g strouhanky 100 g ztuženého pokrmového tuku Postup: Kapra naporcujte, omyjte, osolte a vložte do nádoby, na to poskládejte oloupaná a na plátky nakrájena jablka promíchaná…


Slavnostní kapr na modro na vánoční stůl

I vařený kapr může velice příjemně potěšit. A to nejen, když hledáte dietní verzi.  Ingredience: 4 podkovy z kapra 100 g petržele 200 g mrkve 100 g celeru 1 cibule 2 kuličky nového koření 2 kuličky černého pepře 100 ml  bílého vína…

Štědrovečerní kapr na černo

Co si přestavíme pod pojmem vánoční kapr? Recept na kapra na černo? Ano. Může být! Suroviny: 1,5 kg čerstvého kapra 750 ml vody Kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) 1 větší cibule 2 lžíce octa 250 ml černého piva (kdo nemá…


Nakládaný vánoční kapr na grilu

Rychlý recept na vánočního kapra připravíte i pomocí grilu. Pokud máte doma nějaký po ruce, vyzkoušejte. Budete sami překvapeni.  Ingredience: podkovy z 1 středně velkého kapra Na marinádu: 50 ml oleje 2 větvičky čerstvého tymiánu 4 stroužky prolisovaného česneku citronová šťáva sůl…

Vánoční smažený kapr v těstíčku

Klasického kapra v trojobalu připravuje každý z nás a všichni máme svůj nejoblíbenější způsob, jak na to, přesto není na škodu, zkusit smaženého kapra i jinak. Co budete potřebovat? 1 kg čerstvého kapra 100 g polohrubé mouky 2 vejce 3 lžíce bílého vína 1…


Tradiční vánoční kapr smažený v trojobalu

Kapr na Vánoce je tradice, která se v mnoha rodinách ještě stále udržuje. K tomu je jistě potřeba, aby dotyční měli tuto rybu rádi. Jak se říká, v jednoduchosti je krása. Právě tento recept naprosto jednoduchý.  Ingredience: kapří podkovy nebo půlpodkovy sůl utřený…

Hotové zdobení z obchodu

Regály obchodů jsou přímo nadupané vším možným zdobením, které je určeno k přímé spotřebě. Hodí se, pokud nemáme moc času s výrobou vlastního zdobení. Ovšem není to zase moc praktické z finančního hlediska, protože často spotřebujeme jen část z balení a zbytek vyhazujeme. Co můžete…


Zdobíme vánoční cukroví polevou

Použití cukrové polevy patří ke klasickým způsobům zdobení. Stačí vzít: 1 bílek, 100 g cukru moučka, 1 lžíci citronové šťávy a společně třít tak dlouho, dokud není poleva hustá a lesklá. Pak se přendá do zdobícího sáčku a může se zdobit. Nejčastěji se…

Zdobíme pomocí ořechových jader

Mezi nejčastěji používané ořechy jsou vlašská jádra, lískové oříšky, ale také pekanové a para ořechy. Někdo upřednostňuje dokonce arašídy. Používají se také oloupané pistácie a mandle. Všechny druhy je potřeba nejdříve zbavit slupek, i když lískové ořechy se dávají třeba na linecká kolečka,…


Jednoduché zdobení moučkovým cukrem nebo kakaem

Je to rychlé, jednoduché a velmi efektivní. Dejte do sítka a před podáváním cukroví poprašte. Vždy jen pár kousků, aby vám cukroví zbytečně nezvlhlo. Použijte moučkový cukr i kakao samostatně nebo je můžete smíchat dohromady, záleží jen na vás. Inspirujte se i v tomto…

Proslazené ovoce na vánoční cukroví

Sušené či kandované ovoce (tedy proslazené), se naseká na malé kousky, spíše ovocnou drť a jednotlivé cukroví ozdobíme podle libosti. Hodí se pomerančová kůra, hrušky, brusinky, třešně, fíky, datle a mnoho dalších. U proslazených druhů jako pomerančová kůra či dýně, můžete dokonce…