E-shop vánoční osvětlení

Křehké rohlíčky s vanilkou a skořicí

12. 9. 2025

Vanilka a skořice jsou koření, která máme s Vánocemi spojeny nejvíce. Zkuste jejich kombinaci v tomto vynikajícím lahodném cukroví.

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 g mletých vlašských nebo lískových oříšků
  • 2 čajové lžičky mleté skořice
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu

Na obalení

  • 50 g moučkového cukru
  • 1 čajová lžička vanilkového cukru
  • 1 čajová lžička mleté skořice (volitelné)

Postup:

  1. Máslo a moučkový cukr vyšlehejte do nadýchané pěny.
  2. Přidejte namleté ořechy, vanilkový extrakt a skořici, míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
  3. Na závěr po částech přidávejte prosetou mouku a vypracujte v těsto.
  4. Těsto rozdělte na třetiny, zabalte do potravinové fólie a nechte hodinu odležet v chladničce.
  5. Předehřejte troubu na 175°C.
  6. Vyjměte první část těsta z ledničky.
  7. Odlamujte malé kousky těsta a vytvarujte je do tvaru rohlíčku či půlměsíce.
  8. Vanilkové rohlíčky odkládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  9. Opakujte i se zbývajícím těstem.
  10. Pečte přibližně 10-12 minut, dokud okraje lehce nezhnědnou.
  11. V malé misce smíchejte lžičku mleté skořice, vanilkového cukru a moučkový cukr.
  12. Ještě teplé pečivo obalte ve skořicovém cukru.
Rohlíčky obalované ve skořici a vanilkovém cukru.
zdroj: lacuisinedegeraldine.fr

Autor článku Martina Šťastná

Vánoční čas je pro mě bezesporu jedním z nejkrásnějších období v roce. Mám ráda vše, co s nimi souvisí, atmosféru vánočních trhů, vybírání dárků pro své blízké, pečení cukroví i vyrábění vánočních dekorací. Baví mě dívat se kolem sebe a hledat nové možnosti a nápady, jak si tento jedinečný čas co nejvíce zpestřit a obohatit. O to vše se s vámi ráda podělím.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.4 / 5 (27 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *