E-shop vánoční osvětlení

Krém z kondenzovaného mléka a šlehačky bez másla

12. 9. 2025

Hledáte recept na krém, kterým byste ozdobili svůj dezert nebo cukroví tak, aby působil vzdušně? 

Vyzkoušejte recept na nadýchaný krém, který vypadá jako zasněžená krajina. 

Ingredience

  • 300 g Salka 
  • 300 g minimálně 20% smetany
  • 1 g vanilinového cukru
  • 1 lžička koňaku

Postup

  • Šlehejte smetanu mixérem, ale opatrně, ne déle než 3 minuty – mohli byste šlehačku přešlehat a ona by nakonec nebyla nadýchaná, ale spíše tekutá. 
  • Poté, aniž byste přestali šlehat, přidejte po částech kondenzované mléko. Nakonec přisypte vanilku a přidejte brandy. Vše důkladně promíchejte.
  • Někdy se může stát, že je krém ze Salka a smetany tekutý. V takovém případě můžete situaci vylepšit máslem. Vyšlehejte 200 g másla do svěží pěny a postupně do něj, po malých dávkách, přidávejte tekutou smetanu. Výsledkem je zakysaný krém z kondenzovaného mléka a másla, který lze použít i do jakýchkoli dezertů.
Krém ze salka a šlehačky
zdroj: gotujmy.pl

Krém můžete použít také jako náplň do cukroví.

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.6 / 5 (19 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *