E-shop vánoční osvětlení

Křenová paštika s celerem a jablečným octem

12. 9. 2025

Tato křenová pochoutka je velkou konkurencí jiným pomazánkám. 

Výhodou je, že ji můžete namazat nejen na chlebíčky, ale také ji použít na jednohubky nebo dokonce jako omáčku k masu. 

Připravte si tuto jednoduchou dobrůtku s pažitkou! 

Ingredience 

  • 1/2 kelímku zakysané smetany
  • 2 lžičky připraveného křenu, okapaného
  • 2 polévkové lžíce majonézy
  • 1 lžička jablečného octa
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/8 lžičky černého pepře
  • 1 polévková lžíce pažitky, jemně nasekané

Postup

  • Připravte si všechny ingredience a křen omyjte a nechte okapat. 
  • Pažitku omyjte a nasekejte ji najemno.
  • Všechny ingredience smíchejte. 
  • Pomazánku můžete podávat hned, nebo ji můžete dát vychladit do lednice a servírovat vychlazenou. 
  • V lednici takto připravená pomazánka vydrží až 2 týdny.
Pomazánka z křenu s pažitkou
zdroj: natashaskitchen.com

Máte-li rádi jednohubky, měli byste vědět, že je můžete podávat nejrůznějšími možnými způsoby. Prozkoumejte postupy, jak zdobit jednohubky!

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.5 / 5 (33 hlasů)

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *