Křupavé florentýnky s čerstvou pomerančovou kůrou
12. 9. 2025
V tomto receptu na marokánky nám odpadá finální máčení v čokoládě. Tentokrát ji přidáme přímo do těsta.
Ingredience:
- 140 g nasekaných mandlových plátků
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce strouhané pomerančové kůry
- 75 g cukru
- 120 g másla
- 80 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce medu
- 230 g čokolády nasekané na kousky
Postup:
- Smetanu, máslo, mouku, med a cukr si svaříme.
- Přidáme mandle, pomerančovou kůru a čokoládu, odstavíme.
- Těsto necháme vychladnout, pak děláme hrudky.
- Pečeme při 180°C asi 10 minut.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě