Křupavé florentýnky s čerstvou pomerančovou kůrou

12. 9. 2025

V tomto receptu na marokánky nám odpadá finální máčení v čokoládě. Tentokrát ji přidáme přímo do těsta. 

Ingredience:

  • 140 g nasekaných mandlových plátků
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce strouhané pomerančové kůry
  • 75 g cukru
  • 120 g másla
  • 80 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce medu
  • 230 g čokolády nasekané na kousky

Postup:

  • Smetanu, máslo, mouku, med a cukr si svaříme. 
  • Přidáme mandle, pomerančovou kůru a čokoládu, odstavíme.
  • Těsto necháme vychladnout, pak děláme hrudky. 
  • Pečeme při 180°C asi 10 minut. 
Hotový recept na florentýnky s čerstvou kůrou z pomeranče.
Zdroj: thegreatbritishbakeoff.co.uk

Autor článku Zuzka Pitříková

Patřím k těm jedincům, kteří milují Vánoce, vůni cukroví, domácí pohodu, koledy a všechno ostatního kolem toho. Právě proto jsem ráda, že o tomto jedinečném a úžasném čase mohu také psát.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.4 / 5 (102 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *