Krůtí roláda k vánoční hostině

12. 9. 2025

Sváteční roláda z krůty je to překvapivě snadná a super chutná a šťavnatá. Perfektní k podávání s bramborovým salátem!

Co budeme potřebovat

  • 2 krůtí prsa bez kostí a kůže
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 60 g másla
  • 100 g strouhanky
  • 5 g lístků tymiánu
  • 45 g šalvěje
  • 20 g petržele
  • 6 stroužků česneku
  • 1/2 lžičky chilli
  • 60 ml rostlinného oleje

Postup

  • Rozřízněte každé prso na půl, ale neprořízněte.
  • Prso a rozklepejte na tenčí plátek.
  • Ochuťte solí a pepřem.
  • Ve velké pánvi rozpusťte máslo, přidejte strouhanku a opečte do zlatova.
  • Přendejte do kuchyňského robotu, poté přidejte tymián, šalvěj, petržel a česnek a zpracujte.
  • Dochuťte chilli, solí a pepřem.
  • Krůtí prsa osušte, rovnoměrně je posypte polovinou česnekovo-bylinkové směsi a začněte pevně rolovat.
  • Zajistěte kuchyňským provázkem. Opakujte s druhým prsem.
  • Rolády celé potřete rostlinným olejem a přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
  • Pečte při 190°C, asi 1 hodinu.
  • Před krájením nechte 20 minut vychladnout.
Šťavnatá roláda z masa a bylinkovou náplní.
Zdroj: delish.com

Autor článku Nikola Nováčková

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.7 / 5 (91 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *