Kuličky z kokosu a čokolády ve stylu Rafaelo
12. 9. 2025
Kokosové kuličky nemusejí být jen bílé. Vyzkoušejte je i v této netradiční tmavé variantě. Uvidíte, že si ji oblíbíte.
Ingredience:
- 180 g vanilkových oplatek (vafle s vanilkovým krémem)
- 200 g hořké čokolády
- 100 g neloupaných přírodních mandlí
- kokosová mouka
- strouhaný kokos na obalení
Postup:
- Vanilkové oplatky rozmixujte v kuchyňském robotu.
- Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.
- Rozmělněné oplatky smíchejte s rozpuštěnou čokoládou a důkladně promíchejte.
- Pokud je směs příliš řídká, přidejte malé množství kokosové mouky.
- Směs vložte na přibližně 30 minut do ledničky.
- V mezidobě spařte vroucí vodou mandle a oloupejte je.
- Následně vyjměte směs z ledničky a lžičkou kousek odeberte.
- Ruce si lehce pomoučněte v kokosové mouce, aby se vám kuličky lépe tvarovaly.
- Do směsi vložte mandli a vyválejte v dlaních kuličku.
- Na závěr kokosovou kuličku obalte ve strouhaném kokosu.
Rafaelo kuličky skladujte ve vzduchotěsné nádobě v ledničce nebo v mrazáku.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě