Kynuté rohlíčky s tvarohovou náplní
12. 9. 2025
Tvarohovou náplň můžete použít nejen do buchet, ale také do rohlíčků. Je to velmi snadné!
Ingredience:
- 4 šálky hladké mouky
- 1/2 šálku teplé vody
- 1/2 šálku másla + na potření
- 1/2 šálku cukru
- 1/2 šálku mléka
- 2 vejce
- 1 PL sušeného droždí
- 1/2 čajové lžičky soli
Tvarohová náplň
- 250 g tvarohu
- 50 g cukru
- 1 vejce
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1/2 čajové lžičky skořice
Postup:
- Droždí rozpusťte ve vodě a dejte stranou.
- V mixéru smíchejte rozpuštěné máslo, cukr a sůl.
- Rozšlehejte vejce a přidejte je do máslové směsi.
- Vmíchejte mléko a směs droždí.
- Přidejte mouku a vypracujte v těsto.
- Z těsta vytvarujte kouli a vložte ji do mísy.
- Nechte kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.
- V mezidobě si připravte tvarohovou náplň.
- V míse jednoduše důkladně smíchejte tvaroh, cukr, vejce, vanilkový cukr a skořici.
- Vykynuté těsto rozdělte na čtyři stejně velké části.
- Každou část rozválejte do kruhu a ten nakrájejte na trojúhelníky.
- Na konec každého trojúhelníku dejte lžíci tvarohové náplně a srolujte směrem ke špičce.
- Položte na plech na pečení a nechte ještě přibližně 20 minut kynout.
- Před vložením do trouby rohlíčky potřete rozpuštěným máslem.
- Pečte v troubě předehřáté na 170°C dozlatova, přibližně 10 minut.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě