Lahodné rohlíčky z tvarohového těsta
12. 9. 2025
Nebojte se experimentovat, tvaroh v tomto receptu můžete nahradit jogurtem a pomerančovou kůru kůrou citronovou nebo mandarinkovou.
Ingredience:
- 2 šálky + 3 PL hladké mouky
- 1/4 šálku tvarohu
- 1/4 šálku cukru
- 1 vejce
- 3 PL vlažného mléka
- 1 a 1/2 PL slunečnicového oleje
- 1 čajová lžička sušeného droždí
- kůra z poloviny pomeranče
- 1/4 čajové lžičky soli
Na potření
- 1 vejce
- 1 PL mléka
- moučkový cukr na posypání
Postup:
- Do misky dejte vlažné mléko a droždí, nechte 5 minut odstát a promíchejte.
- V jiné míse promíchejte prosátou mouku, sůl a pomerančovou kůru.
- Uprostřed udělejte důlek a přidejte vejce, tvaroh, olej, cukr a směs droždí.
- Důkladně pro míchejte a prohněťte, dokud není těsto hladké a kompaktní.
- Z těsta vytvarujte kouli, vložte do mísy a překryjte potravinovou fólií a utěrkou.
- Nechte kynout přibližně 2 hodiny nebo do zdvojnásobení objemu.
- Vykynuté těsto rozválejte do kruhu a nakrájejte na 8 víceméně stejných trojúhelníků.
- Ve spodní části trojúhelníku udělejte zářez, konce jemně stáhněte trochu od sebe a srolujte.
- Tvarohové rohlíčky odložte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě přibližně hodinu kynout překryté utěrkou.
- V mezidobě v misce rozšlehejte vejce a lžíci mléka, dokud se dobře nespojí.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Rohlíčky před vložením do trouby potřete vajíčkem a pečte asi 15-20 minut.
Tvarohové rohlíčky nechte mírně vychladnout a následně je můžete posypat moučkovým cukrem.

Máte pro rohlíčky slabost? Inspirujte se našimi recepty na svatomartinské rohlíčky.
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě