Linecké cukroví s kávou a nutellou
12. 9. 2025
Linecké dlouhodobě patří mezi nejoblíbenější vánoční pečivo. Upečte si ho letos v netradiční kávovo-čokoládové podobě!
Ingredience:
- 460 g hladké mouky
- 250 g másla
- 140 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- 1 PL instantní kávy
- 30 ml espressa
- lískooříšková pomazánka Nutella na slepení
Postup:
- Připravte espresso a nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu.
- Ve velké míse smíchejte mouku s cukrem a instantní kávou.
- Udělejte důlek a do jeho středu přidejte žloutky, změklé máslo a espresso.
- Vše hněťte, dokud těsto není hladké a homogenní.
- Pokud se těsto trochu lepí, přidejte malé množství mouky.
- Vzniklé těsto rozdělte na půl a zabalte do potravinářské fólie.
- Dejte na dvě hodiny ztuhnout do ledničky.
- Následně posypte pracovní plochu moukou a těsto rozválejte válečkem na tloušťku asi 3 mm.
- Pomocí vykrajovátek z těsta vykrájejte požadované tvary a přeneste je na plech vyložený pečicím papírem.
- Podobně pracujte i s druhou částí těsta, pouze do cukroví vykrájejte pomocí malého vykrajovátka ještě jeden otvor.
- Následně pomocí lískooříškové pomazánky k sobě jednotlivé kousky mocca cukroví spojte.
- Plech se se slepeným cukrovím vložte do trouby předehřáté na 180°C.
- Pečte 10-15 minut.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě