Linecké cukroví s marcipánem
12. 9. 2025
Tento recept ocení všichni, kteří milují linecké těsto, ale jeho výrobou nechtějí trávit spoustu času.
Recept je jednoduchý a navíc obsahuje výborný marcipán, který dodá lineckému cukroví extra vzhled i chuť!
Ingredience
- 1–2 balení lineckého těsta (koupíte v potravinách)
- Marcipán (např. od firmy Dr. Oetker)
- 1 vejce (žloutek)
- cukrářské sypání
Postup
- Z lineckého těsta vykrojte nejrůznější tvary. Záleží čistě na vás, zda to budou hvězdičky, kolečka apod.
- Předehřejte si troubu na 180 °C a vykrojené tvary dejte péct na 6–8 minut. Cukroví hlídejte a vyndejte ho, jakmile začne lehce zlátnout.
- Nechte upečené cukroví vychladnout a připravte si marcipánovou hmotu.
- Hmotu vyválejte a vykrojte z ní stejné tvary, jako jsou ty, které jste upekli.
- Cukroví pomažte vyšlehaným žloutkem a přilepte na něj marcipán.
- Marcipánové cukroví můžete na závěr ozdobit cukrářským sypáním.
- Máte hotovo!

Marcipán nemusíte použít pouze jako vrchní vrstvu cukroví. V dnešní době lze zakoupit hotové marcipánové ozdoby na cukroví v nejrůznějších tvarech, jako jsou hvězdičky, kytičky, srdíčka apod.
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě