E-shop vánoční osvětlení

Linecké cukroví z rýžové mouky

12. 9. 2025

Ingredience: 

  1. 250 g rýžové mouky
  2.  80 g cukru
  3.  120 g změklého másla
  4.  půlku citronu
  5.  1 vejce

Postup:

  1. V misce vyšlehejte vejce s cukrem, přidejte změklé máslo, citronovou kůru a rýžovou mouku a hnětením vypracujte kompaktní těsto.
  2.  Zabalte ho do mikrotenového sáčku a uložte nejméně na hodinu do ledničky.
  3. Pracovní desku poprašte trochou rýžové mouky a rozválejte těsto na tloušťku zhruba 0,5 cm.
  4.  Formičkami vykrajujte kolečka nebo jiné tvary, které naskládáte na plech vyložený pečícím papírem a pečte asi 10 minut při 180 °C, dokud nezezlátnou.
  5. Vychladlé cukroví pomažte oblíbenou marmeládou, spojte vždy dvě kolečka na sebe a pocukrujte. Podle chuti můžete do těsta přidat například i skořici nebo vanilkový extrakt.
Rýžová kolečka slepovaná marmeládou na talířku se skleničkou a lžičkou
cookist.com

Autor článku Kateřina Apostolidisová

Vánoce miluju už od dob, kdy jsem byla dítě. Pohádky, stromeček, kapr se salátem, cukroví...asi mě to nikdy neomrzí. Jsou jednou z mála věcí, proč mám ráda zimu. A snad i vy si během těch předvánočních příprav najdete na našich stránkách něco, co vás potěší a inspiruje.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.6 / 5 (24 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *