E-shop vánoční osvětlení

Magdalenky z rýžové celozrnné mouky s čokoládou

12. 9. 2025

Ingredience:

  1. 250 g celozrnné rýžové mouky
  2. 1 a ½ lžíce kakaa
  3. 3 vejce
  4. ½ čajové lžičky prášku do pečiva
  5. 100 g rozpuštěného másla
  6. 100 g čokolády na vaření
  7. ½ balení vanilkového cukru
  8. 3 lžíce třtinového cukru

Postup:

  1. Oddělte bílky od žloutků a z bílků s cukrem ušlehejte tuhý sníh.
  2. Opatrně přidejte žloutky, mouku a rozpuštěné vychladlé máslo.
  3. Propracujte těsto, které vmačkáte do formiček.
  4. Pečte 15 minut při teplotě 190 C.
  5. Vychladlé Magdalenky namáčejte do čokolády.
Celozrnné Magdalenky z rýžové mouky, chladnoucí na kovové mřížce.
schuesselglueck.de

Autor článku Kateřina Apostolidisová

Vánoce miluju už od dob, kdy jsem byla dítě. Pohádky, stromeček, kapr se salátem, cukroví...asi mě to nikdy neomrzí. Jsou jednou z mála věcí, proč mám ráda zimu. A snad i vy si během těch předvánočních příprav najdete na našich stránkách něco, co vás potěší a inspiruje.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.4 / 5 (19 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *