Mandlové crinkles se skořicí
12. 9. 2025
Výborné mandlové cukroví s chutí skořice a javorového sirupu krásně voní a oblíbí si ho celá rodina. Přesvědčte se sami!
Co budete potřebovat
- 4 lžíce javorového sirupu
- 60 g třtinového cukru
- 3 lžíce rostlinného oleje
- ¼ lžičky mleté skořice
- špetka soli
- 1 velký žloutek
- 150 g hladké mouky
- 50 g mletých mandlí
- ½ lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky jedlé sody
- 60 g moučkového cukru
Postup
- Do mísy stolního mixéru s lopatkovým nástavcem dejte javorový sirup, třtinový cukr, olej, skořici, sůl a vaječný žloutek a mixujte, dokud se vše nespojí.
- Přidejte mouku, mleté mandle, prášek do pečiva a jedlou sodu a míchejte, dokud nezískáte měkké těsto.
- Těsto dejte chladit do lednice asi na hodinu.
- Předehřejte troubu na 170 stupňů a plechy vyložte pečicím papírem.
- Z těsta tvořte kuličky velikosti vlašského ořechu a obalujte je v moučkovém cukru.
- Crinkles rozložte na plechy a pečte 10 – 14 minut, dokud nepopraskají.
- Nechte při pokojové teplotě zcela vychladnout a užijte si je!

Máme pro vás i úžasné recepty na cukroví z mandlové mouky. Je měkké, vláčné a vlhké a předčí veškerá vaše očekávání!
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě