E-shop vánoční osvětlení

Mandlové pusinky se špičkou

12. 9. 2025

Ještě jste cukroví podobného typu nedělali a máte strach, že to nezvládnete? 

S tímto jednoduchým receptem se nemusíte ničeho bát! 

Postupujte podle následujících kroků a uvidíte, že se vám povedou vytvořit lehké a, na povrchu, křupavé sladké dobrůtky, u nichž hrozí, že si na nich vytvoříte závislost – tak jsou dobré!

Ingredience

  • 4 bílky pokojové teploty.
  • 1 šálek cukru
  • ¼ lžičky vinného kamene
  • ½ lžičky mandlového extraktu

Postup

  • Bílky nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  • Při oddělování bílků a žloutků dávejte velký pozor, aby se do bílků nedostal žloutek. V opačném případě by mohlo být obtížné s pusinkami pracovat.
  • Vyšlehejte bílky do pěny a přidejte vinný kámen. Pokračujte ve šlehání dalších 15–20 sekund.
  • Přidávejte cukr po 1 lžíci, dokud není všechen cukr zapracován.
  • Pokračujte ve šlehání, dokud se nevytvoří tuhé špičky.
  • Vmíchejte mandlový extrakt.
  • Troubu předehřejte na 225 °C a vyložte 2 plechy pergamenovým papírem.
  • Směs pusinek dejte do cukrářského sáčku s obyčejnou špičkou a vytvořte pusinky o průměru 1–2 cm s vírem nahoře (viz fotografie).
  • Pečte 1 hodinu, poté vypněte teplo a nechte pusinky v uzavřené troubě několik hodin nebo přes noc.
  • Po této době můžete podávat!
Pusinky z mandlí se špičkou
zdroj: wenthere8this.com

Karamel je jednoduše perfektním doplňkem Vánoc. Proto vyzkoušejte také recepty na karamelové vánoční cukroví!

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.8 / 5 (14 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *